سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پروژه دانشجویی مقاله آشنایی با سوئیچینگ فایل ورد (word)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله آشنایی با سوئیچینگ فایل ورد (word) دارای 38 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله آشنایی با سوئیچینگ فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله آشنایی با سوئیچینگ فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله آشنایی با سوئیچینگ فایل ورد (word) :

چکیده

بارفتن اطعات کارشناسان پشتیبانی و فنی و پیمانکاران موجب بارفتن قابلیـت و توانـایی آنـان درتشخیص خرابی و رفع آن و گزارش دقیق خرابی در سوییچ های مختلف می گردد که این امر موجب افزایش سرعت تشخیص صحیح خرابی و رفـع آن و در نتیجـه جلـوگیری از اقـدامات غیـر ضروری و کاهش هزینه نگه داری می گردد. لذا بر آن شدم که با مراجعه بهسازمان مخابرات مرند و مراکـز کـم ظرفیـت سوییچ پارستل ,کیاتل , گویان مصاحبه و اخذراهنمایی از کارشناسان نصـب و نگهـداری و نیـز بررسـی خرابـی های متداول آنها, این گزارش کار را که شامل ویژگی های اصلی سیستم ،طریقه نگه داری صحیح آن و رفع خرابی های بوجود آمده در حداقل زمان میباشد را تهیه کنم.

با در نظر گرفتن اینکه درطی این دوره بیشتر بر روی سوئیچ کیاتل تمرکز کرده و فعالیتم در این زمینه بوده پس در مورد بقیه سوئیچ ها تنها به معرفی آن ها بسنده میکنم.

معرفی سازمان مخابرات واحد مرند

سازمان خصوصی مخابرات به طور کلی به دو بخش فنی و اداری تقسیم بندی میشود.
بخش اداری خود دارای زیر مجموعه هایی از قبیل امور مالی,ابونمان و امور مشترکین است که
در ذیل به معرفی اندک این بخش ها می پردازیم:
بخش اداری:
امور مالی:
کل حساب های دریافتی و پرداختی به عهده ی این بخش است.
حساب های دریافتی شامل وجوهات خسارت مالی و فیش ها ی دریافتی، حساب های پرداختی
اعم از خریدقرار داد ها و ارائه خدمات و کالا است.
امور اداری:
1-امورات مربوط به کارمندان،از جمله ثبت اطلاعات و مرخصی ها و حکم های تازه
2-همچنین اجرای بخش نامه ها در خصوص نحوه ی حضور در اداره و ساعات کاری و شروع و اتمام آن
3-ثبت شماره به نامه های اداری و بایگانی نامه ها و پرونده ی کارمندان
آبونمان:
این بخش به رفع اشکالات قبوض و صورت حساب مشترکین می پردازد، همچنین صدور قبض و نحوه ی چاپ قبض
ها نیز بر عهده ی این بخش است،پاسخگویی به اعتراضات مشترکین در خصوص صورت حساب ها اعم از کارکرد
داخلی وبین المللی از وظایف این مجموعه می باشد.

امور مشترکین:
1-ثبت نام مشترکین و متقاضیان خط تلفن ثابت و همراه
2-بررسی امکانات از جمله مشخصات کافو وپست و مرکز
3-تشخیص و ثبت مزاحمت تلفنی
4-اعلان به روز آمار مشترکین
بخش فنی:
بخش فنی این سازمان خود به 3 بخش اصلی تقسیم میشود :
1-نگهداری و پشتیبان دستگاه های سوئیچ
2-پشتیبان فنی تجهیزات نیرو
3-شبکه ی کابل
وظایف این بخش ها:

1- کل خرابی های Data ,ADSL و همچنین خرابی های مربوط به کامپیوتر های داخل مرکز به عهده ی این بخش است. این بخش به عنوان پشتیبان فنی مراکز عمل میکند.

2- عمل هماهنگی و کنترل شارژینگ و تغذیه باطری ها و همچنین کنترل خرابی و نیرو رساندن به هنگام قطعی برق است.
3- شبکه ی کابلی به نوعی در خارج از سازمان به فعالیت میپردازد و کنترل خرابی کابل های شبکه ی مشترکین را بر عهده
دارد.

 

فلوچارت زیر نمای تقریبی سازمان مخابرات را نشان می دهد :

ریاست
اداری فنی
امور مالی امور اداری ابونمان امور مشترکین
پشتیبان دستگاه سوئیچ پشتیبان تجهیزات نیرو شبکه کابل

فصل اول

معرفی سوئیچ

فصل دوم

سوئیچ کیاتل((KDX

بخش اول:

ساختار سوئیچ کیاتل (KDX)
معرفی سیستم KDX
KDX مرکز تلفن دیجیتال است که باکنترل SPC درنرم افزار و تکنولوژی PCM/TDM از نوع Non-blockingکامل وکامپندینگ لگاریتمی A-Law و نرخ بیت 2048 طراحی شده است. این سیستم به دلیل مدولار بودن درسمت سخت افزار و نرم افزار، به راحتی قابل توسعه می باشد و ظرفیتهای از 16 پورت تا 10000 پورت را پوشش می دهد . با توجه به توانایی وسیعی که برای افزایش خطوط و پورتها وجود دارد، ذکر این نکته جالب است که تعداد کارت های کنترلی با نسبت بسیار کمتری نسبت به کارت های لاین، ترانک، دیجیتال ترانک و… افزایش می یابد.
از طرفی به غیر از اسلات های کنترلی بقیه اسلات ها همه منظوره می باشند و در صورتی که کارت های مربوط به پورت ها جابجا زده شود نه مشکلی برای کارت به وجود می آورد و نه برای سیستم.
ظرفیت های مختلف سیستم کیاتل
• مرکز 256 شماره ای – KDX1
این مرکز می تواند به 256 مشترک سرویس دهد . در صورتی که قفسه لاین کاملا پر شود ظرفیت مرکز به حد 368 شماره داخلی می رسد . بنابراین این مرکز میتواند حتی 30% افزایش خطوط نسبت به 256 شماره هم داشته باشد.
• مرکز 1024 شماره ای KDX4
مراکز با ظرفیت 1000 شماره به بالا را می توان به 2 دسته تقسیم نمود در نوع اول کنترل سیستم توسطCPU موجود در سیستم انجام می شود و در نوع دوم کنترل سیستم توسط کنترل یونیت مرکزی انجام می پذیرد.
مشخصات ظاهری سیستم KDX
• (Remote Switch Unit) RSU
• گاهی اوقات با نصب یک سوئیچ در یک روستا یا شهرستان می توان دهستان ها و آبادی های اطراف را نیز تحت پوشش قرارداد. اما از آنجا که این آبادی ها و ده ها اغلب از روستا یا شهرستان محل نصب چندین کیلومتر فاصله دارند، کشیدن چند زوج کابل آن هم تا فاصله چندین کیلومتری از محل نصب بسیار هزینه ساز است.
همچنین این عمل ضریب ایمنی این خطوط را نیز کاهش داده و در صورت بروز هرگونه مشکل درکابل خطوط مشترکین رفع اشکال مستلزم صرف هزینه، زمان و نیروی انسانی فراوان خواهد بود. از این رو این عمل چندان معقولانه و البته مقرون به صرفه نخواهد بود.

روشRSU تمامی این مشکلات را تاحد زیادی حل خواهد نمود. دراین تکنیک یک مرکز RSU (مثلا RSU400 که توانایی سرویس دهی به 400 مشترک را داراست) درخارج از روستا یا شهرستان محل نصب سوئیچ اصلی (مثلاKDX2) نصب می گردد. این دو مرکز توسط یک زوج سیم و از طریق مودم های (HDSL) موجود درهر مرکز به یکدیگر متصل می گردند. طول این زوج سیم می تواند تا 5 کیلومتر در نظر گرفته شود.

نکته مهم آن که تنها مرکز KDX موجود درمحل نصب به مرکز STD متصل است و مرکز RSU هر گونه تماس شهری را باید از طریق مرکز KDX انجام دهد. همچنین هر گونه برقراری ارتباط بین دو مرکز KDX و RSU از نوع Localمحسوب می شود. هر زوج سیم ارتباط دهنده دو سوئیچ در هر لحظه قادر است تا 30 مشترک را سرویس دهی نماید. مرکز KDXموجود در محل نصب قادر است چندین مرکزRSU را از طریق کارتهای PUMI و CEPTموجود درخود سرویس دهی نماید. با توجه به موارد ذکر شده کاملا بدیهی است که استفاده از مراکزRSU نسبت به روش های دیگر بسیار مقرون بصرفه بوده و از امنیت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بسیار بالایی نیز برخوردار است. همچنین هر گونه برقراری ارتباط بین دو مرکز KDXوRSU از نوع Localمحسوب می شود.
هر زوج سیم ارتباط دهنده دو سوئیچ در هر لحظه قادر است تا 30 مشترک را سرویس دهی نماید. مرکز KDXموجود در محل نصب قادر است چندین مرکزRSU را از طریق کارت های PUMI و CEPTموجود درخود سرویس دهی نماید. با توجه به موارد ذکر شده کاملاً بدیهی است که استفاده از مراکزRSU نسبت به روش های دیگر بسیار مقرون بصرفه بوده و از امنیت بسیار بالایی نیز برخوردار است.
در بلوک دیاگرام (2-1) نحوه اتصال و ارتباط مرکز KDX2 و RSU 400وSTD مرکزی نشان داده شده است.

شش
شکل2-1-1


• مرکز Transit
کلیه سوئیچ های KDX تولید شده توسط شرکت کیاتل این قابلیت را دارند که به عنوان مرکز Transit عمل نموده و یک یا چند مرکز KDXدیگر و یا حتی سوئیچ های ساخته شده توسط شرکت های دیگر مانند ASRرا به عنوان Remoteبپذیرند.
دراین صورت مرکز Remoteتوسط یک کابل به مرکز Transit متصل می گردد. هرگونه ارتباط شهری مرکز Remote باید از طریق مرکز Transitصورت گیرد.
نکته مهم آنکه هر گونه برقراری ارتباط بین مرکز RemoteوTransit از نوعLocal محسوب می-شود و مراکز Transit و مراکز Remote شارژینگ مربوط به خود را خود ثبت می نمایند.
در بلوک دیاگرام (2-2) نمونه ای از یک مرکز کیاتل که با یک مرکز دیگر از تولیدات این شرکت Remote گردیده، نشان داده شده است.

بلوک دیاگرام 2-1-2 اتصال یک مرکز با یک مرکز دیگر بصورت Remote
• مرکز Remote
دراین نوع ارتباط سوئیچ کیاتل به مراکزی مانند عصر، کارین و یا دیگر مراکز بصورت Remote متصل گشته وبا مراکز مادر دارای یک کد خواهند بود. همچنین مرکز مادر توانایی ترانزیت نمودن شماره های مرکز کیاتل را خواهد داشت. ( مطابق بلوک دیاگرام 2-3 ) دراین مرکز پالس های STDباید از طریق کانال به مرکز کیاتل ارسال گردد و در صورت گرفتن شماره های داخلی مرکز مادر بصورت Lamaشارژینگ برداری انجام می دهد.

بلوک دیاگرام 2-1-3 اتصال یک مرکز کیاتل بصورت ترانزیت
لوازم جانبی سیستم KDX
تعریف ابزار جانبی و نمای ظاهری ارتباط دستگاه با ابزار جانبی
نظر به اینکه سیستم KDXیک سوئیچ دیجیتال می باشد، لذا باید بتواند با وسایل و تجهیزات که بیرون از سیستم قرار می گیرند ارتباط برقرار کند. این تجهیزات لوازم جانبی نامیده می شوند و ارتباط بین دستگاه با لوازم جانبی از طریق کابل مخصوص آن وسیله و در محل ترمینال مشخصه آن وسیله که در سیستم تعبیه شده است صورت می گیرد.

یک تکنسین می تواند از طریق لوازم جانبی کنترل مرکز را به دلخواه در اختیار گرفته و یا اصولاً وضعیت صورتحساب مشترکین را مشاهده یا از آنها پرینت بگیرد ویا برای موردی خاص پورتها یا پورت خاصی را برنامه ریزی کرده و یا این که اعمال تعمیر و نگهداری را برای سیستم انجام دهد. درشکل زیر لوازم جانبی و نحوه ارتباط آنها با سیستم KDX آورده شده است.

همانطور که ملاحظه می شود توسط شارژر ولتاژ 48- ولت تهیه می شود. این ولتاژ جهت شارژ مداوم باطری ها، ورودی UPSو ورودی کارت های Power به کار می رود. توسط ولتاژ 48- ولت روی کارت های پاور ولتاژهای 5- و5+ و 12+ و12- و 48 – و Ring ساخته می شود که جهت مصرف سیستم به کار می رود. از طرفی دیگر درصورت قطع برق، به دلیل آنکه باطری ها مدام شارژ می شوند، وارد مجموعه شده و کل مجموعه را درایو می کند.

بنابراین بدلیل دردسترس بودن دائمی 48- ولت توسط UPS یا باطری ازاین ولتاژ جهت تولید 220ولت متناوبی که تا حدی شبیه سینوسی می باشد استفاده کرده و کامپیوترها را بدون هیچگونه قطع برقی تغذیه می کنیم.

 

شکل 2-1-4 لوازم جانبی و نحوه ارتباط آنها با مرکز سوئیچ
کامپیوتری که در بیرون مرکز مشاهده می گردد به همراه مونیتور و صفحه کلید جهت اعمال اپراتوری و تعمیر و نگهداری به کار می رود، ضمن آن که این کامپیوتر را به صورت اختیاری به عنوان O&M یا Charging می توان در نظر گرفت در بعضی از مراکز کامپیوترهای O&M و Chargingمجزا هستند از طریق مدم که عموما به کامپیوتر شارژینگ ( در مراکزی که دارای دو کامپیوتر مجزا برایO&M و Charging می باشند) متصل می گردد می توان اطلاعات کامپیوترها را از طریق یک خط تلفنی با کامپیوتر دیگر رد و بدل کرد. تمامی قابلیتهای ذکر شده در هر کامپیوتر شارژینگ و O&Mقابل استفاده می باشند. در سوئیچ های پرظرفیت کیاتل هم کامپیوتر O&M و Charging شارژینگ را ثبت می کنند.
UPS و شارژر
• UPS
امروزه به خاطر وابستگی بشر به نیروی برق قطع یا کمبود آن موجب سلب آرامش وخسارات جبران ناپذیر خواهد بود. سیستمهای KDXنیز از این قاعده مستثنی نیستند. به خاطر لزوم دائمی به ثبت اعمال شارژینگ وحفظ آن در کامپیوتر مربوطه و در مرحله بعدی حساسیت اعمال O&M روی کامپیوتر مربوطه و پس از آن مونیتور وپرینتر، وجود دائمی تغذیه کاملاً محسوس است UPS دستگاهی است که ورودی آن ولتاژ باطری وخروجی یک مربعی دوبله می باشد که باتقریب می-توان آن را سینوسی 220Vدرنظر گرفت شکل (2-5) خروجیUPS یک مربعی دوبله است که تقریباً سینوسی می باشد.

باتوجه به آنکه باطری ها به طور دائم توسط شارژر، شارژ می شوند. لذا ورودیUPS همواره ثابت است.بنابراین دستگاه UPS یک دستگاه مبدل برق در توان های مختلف است که به محض قطع برق شبکه به طور اتوماتیک برق را بلافاصله به دستگاه های مورد لزوم وصل خواهد کرد.
مشخصات UPS
نمای ظاهری دستگاه
درشکل زیر مشخصات ظاهری دستگاه رسم شده است.

نحوه نصب دستگاه
1- چهار عدد باطری 12 ولت (از 60 الی150آمپرساعت) را به چهار بست باطری مناسب به صورت سری به هم وصل می نمائیم. سیم رابط بین دو باطری باید حداقل سیم نمره 4 باشد. سیم مثبت دستگاه را به قطب مثبت و سیم سیاه و آبی آن را به قطب منفی وصل نمائید. دقت شود سیم ها اشتباه وصل نشود .اتصال سیم به بست باطری باید محکم وتمیز باشد.
2- دو شاخه دستگاه به پریز برق شهر متصل باشد.
3- دستگاه هایی که به صورت اضطراری از U.P.S تغذیه می شوند باید توسط یک مدار مجزا بایک دوشاخه مناسب به پریز پشت دستگاه متصل شوند.
مجموع ولت آمپر مصرف کننده ها به هیچ وجه نباید از 1000بیشتر باشد.
درضمن می توان دستگاه را به طریقه هماهنگ با برق شبکه وصل نمود که دراین روش احتیاج به سیم جداگانه ای نداریم و از سیم کشی معمولی ساختمان استفاده می شود و به بیان دیگر مصرف کننده های ساختمان با کلیدهای اولیه خود روشن یا خاموش می شوند.
ولی این نوع نصب باید توسط افراد متخصص شرکت انجام پذیرد.
شارژر

به منظور ایجاد ولتاژ 48- ولت جهت ورودی کارت های DCبهDC از شارژر استفاده می شود. از آنجایی که همواره بایستی ورودی48V – مرکز سوئیچینگ برقرار باشد، لذا این ورودی از باطری های سری شده ای که مجموعاً تشکیل 48 ولت را می دهند، در زمان قطع برق می تواند استفاده کند.

شکل ظاهری دستگاه

ظاهر شارژر
باتوجه به آن که در زمان قطع برق سیستم از باطری تغذیه می کند و میزان سقف ولتاژ و جریان دهی باطری به مرور کاهش می یابد. لذا باید در زمان اتصال مجدد برق توسط شارژر درون شارژر، شارژ شوند. این مدت زمان شارژ از 3 ساعت تا 24 ساعت در شش وضعیت قابل تنظیم است. همان طور که ملاحظه می کنید ارتباط باتری بایکسو کننده به صورت موازی است این نوع ارتباط دارای این مزیت است که هنگامی که برق شهر وجود داشته باشد تغذیه مصرف کننده از طریق منبع تغذیه خواهد بود، ضمن آن که باطری ها نیز شارژ و برای زمان قطع برق آماده می- شوند و هنگامی که برق شهر قطع باشد مصرف کننده بدون هیچگونه تاخیری از باطری ها تغذیه می کند وخللی در کار تجهیزات مخابراتی به وجود نمی آید.

در صورتی که جریان مورد نیاز بیش از جریان نامی دستگاه باشد، کمبود انرژی از طریق باطری- ها تامین می گردد و باطری به عنوان منبع پشتیبانی سیستم، حتی هنگامی که برق شهر وجود دارد، به تغذیه مصرف کننده کمک می کند.

مادامی که جریان مصرفی کمتر از جریان نامی دستگاه است، دستگاه یک منبع ولتاژ خروجی در ازای تغییرات برق شهر در محدوده مجاز، کمتر از 1+% می باشد. هنگامی که مقدار جریان مصرفی از جریان نامی دستگاه تجاوز نماید دستگاه به عنوان منبع جریان کارمی کند.

بخش دوم

بردهای سوئیچ کیاتل
سوئیچ EC-512
این سوئیچ چنانچه از نامش پیداست، می تواند 512 مشترک را ساپورت نماید و دارای بردهای زیر می باشد:
– برد CPU
– برد ISDN
– برد OPPC
– برد LINE
– برد CEPT یا DT
– برد DTMF
– برد تغذیه DC/DC
– برد COIN BOX یا همان کارت همگانی

شکل ظاهری این برد ها را در صفحات بعدی مشاهده می کنیم:

شکل 2-2-1 ظاهر کارت EC 512-CPU

شکل 2-2-2 ظاهر کارت

شکل2-2-3ظاهر کارت Line

 

شکل4-2-2 ظاهر کارت DT یا CEPT

شکل 2-2-5 ظاهر کارت DTMF

 

شکل 2-2-6 ظاهر کارت Power EC1K

شکل2-2-6 ظاهر EC10K

بخش سوم:

راه اندازی سوئیچ کیاتل

در این بخش نگاهی به مراحل راه اندازی سوئیچ که باید به ترتیب زیرطی شود می اندازیم.
مراحل راه اندازی سوئیچ
• کنترل کلیه دستگاه های نصب شده

دراین مرحله باید تمامی دستگاه هایی که نصب شده اند مورد بازرسی و بازدید قرار گیرند. این دستگاه ها عبارتند از:
شارژر
UPS
سوئیچ
Grounding
تذکر: قبل از انجام مرحله بعدی باید تمامی کارت ها از سوئیچ خارج شوند.
• استارت شارژر و کنترل نمودن کار آن
• بررسی سوئیچ
ورودی 48- ولت در سوئیچ باید چک شود.
کارت های) ( Power باید تک تک جا زده شده و روشن شوند و ولتاژهای هر کدام اندازه گیری شوند.
EPROM برروی کارت (CPU) PUCPنصب شده و سوئیچ بعد از جا زدن کارت های (CPU ) PUCP, ISDN (PUMI) استارت شود.
سوئیچ بعد از جا زدن کارت های PULC( ( LINE استارت شود.
• نصب کابل های پشت کامپیوتر O&Mو شارژینگ که در شکل (4-1) محل هر کدام نشان داده شده است.
• برنامه ریزی کامپیوتر های O&Mوشارژینگ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

کلمات کلیدی :